Birgen ruovttus – Pärjään kotona

Birgen ruovttus-Pärjään kotona
Ikäihmisten ryhmätoiminta
Luovatupa
Omaishoitajien tukitoiminta
Kotikäyntityö ja sidosryhmätoiminta
Arkisto
Yhteystiedot

Birgen ruovttus – Pärjään kotona

Birgen ruovttus – toiminta voidaan jakaa kolmeen pääryhmään, ikäihmisten ryhmätoiminta, Luovatupa sekä omaishoitajien toiminta. Lisäksi toiminnanohjaajan työhön kuuluu sidosryhmätoimintaa, järjestölähtöistä kotikäyntityötä sekä eri projektien työntekijöiden vertaistapaamisten järjestämistä.

– Toiminnanohjaajan tehtäviin kuuluu koko Birgen ruovttus – toiminnan koordinointi, johtaminen, seuranta, dokumentointi, arviointi, kehittäminen, raportointi, palveluoppaan päivittäminen, tavoitteiden seuranta ja kehittäminen, ryhmätoimintojen kehittäminen ja vetäminen.

– Birgen ruovttus – toiminta järjestää monikulttuurisen ja sosiaalista kanssakäymistä edistävää ryhmätoimintaa ja tapahtumia ikäihmisille.

– Luovatupa on matalan kynnyksen kohtaamispaikka, jonne kaikilla on helppo tulla. Luovatuvalla on ”kyläolohuone”, jonne voit mennä viettämään aikaa, kutomaan sukkia tai odotellessasi kyytiä vaikkapa juoda kupin kahvia. Luovatuvalla toimii myös yksityinen ja seurakunnan kirpputori.

– Omaishoitajille järjestetään kerran kuukaudessa yhteistyössä Enontekiön kunnan kanssa vertaisryhmätapaamisia ja vuosittain järjestetään koko saamelaisalueen omaishoitajille yhteinen virkistäytymisleiri.

– Kotikäyntityötä ja sidosryhmätoimintaa on kehitetty sekä neuvontaa ja ohjausta annettu henkilökohtaisilla kotikäynneillä ja puhelimen välityksellä. Erityisesti otamme huomioon saamelaisasiakkaiden kielelliset ja kulttuuriset erityistarpeet.

– Tiedotamme kaikesta toiminnasta paikallislehti Enontekiön Sanomat ”muistilappu”- palstalla, saamenradiossa, erillisillä tiedotteilla, seurakunnan tiedotteiden yhteydessä, kunnan ikäihmisten palveluoppaassa, SámiSoster ry:n Facebook- sivuilla ja tietenkin SámiSoster ry:n nettisivuillamme.