Mettäterapia Inari – Utsjoki alueella

Goaikkanas – Saamelaiset voimavarat päihdetyöhön
Mettäterapia Enontekiöllä
Mettäterapia Inari – Utsjoki alueella
Arkisto
Yhteystiedot

Mettäterapia Inari – Utsjoki alueella

Mettäterapialeirit ovat sosiaalisesti kuntouttavaa suljettua pienryhmätoimintaa, Mettäterapia koostuu neljästä luonnossa pidettävästä leirijaksosta, jotka kattavat vuodenkierron. Leirit ovat päihteettömiä ja kerralla leiristellään noin 3 vuorokautta. Leiripaikat ovat pääsääntöisesti Inarin ja Utsjoen kunnan alueella olevia erämaakämppiä tai mökkejä, jotka ovat rauhaisalla paikalla.

Leireillä teemme yhdessä perushommat, eli halon hakkuun, veden kantamisen, ruuan laiton yms. Lisäksi tulistelemme, pelaamme, retkeilemme. Keskustelemme päihteistä ja pohdimme omaa elämäntilannetta, tavoitteita ja toiveita.

Leireillä on rento ja kodikas tunnelma, jokainen saa olla sellainen kuin on ja puhua tai olla puhumatta juuri sen verran kuin sillä hetkellä tuntuu hyvältä.

Leirijaksojen välillä työntekijät tapaavat asiakkaita ja pitävät yhteyttä myös puhelimitse ja sosiaalisen median välityksellä. Yhteydenpitoa ja tapaamisia jatketaan myös leirivuoden jälkeen ja luodaan näin pitkäaikainen tuki asiakkaalle.

Työparinani leireillä on Inarin kunnan sosiaalityöntekijä Mikkö Keränen. Mukanamme kulkee myös leirikoira Dielku, mikäli se kaikille ryhmäläisille sopii.

 

Ohjaus ja neuvonta Inarissa ja Utsjoella:

Jos sinulla itselläsi tai läheiselläsi on haasteita päihteiden käyttöön liittyen, niin ota vain rohkeasti yhteyttä! Pohdimme yhdessä, miten voin olla tilanteessasi avuksi. Voit ottaa yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai laittamalla yksityisviestiä Mettäterapian Facebook-sivulla.

https://www.facebook.com/Meahcceterapiija-Mett%C3%A4terapia-Inarin-ja-Utsjoen-alue-1783642761864992/

 

Kohtaamispaikka -toiminta Inarissa ja Utsjoella:

Matalankynnyksen päihteettömät kohtaamispaikat ovat avoinna noin kerran kuukaudessa. Kohtaamispaikkaan kaikki ovat tervetulleita elämäntilanteesta riippumatta. Voit tulla yksin tai kaverin kanssa, olla koko päivän tai vain käväistä kahvistelemassa. Tulistelemme, evästelemme ja jutustelemme. Voimme myös porukalla tehdä toiveiden mukaan esimerkiksi kalastus- tai marjastusreissuja.

Utsjoella toiminta on käynnistynyt syksyllä 2016, Inarin kirkonkylällä toiminta käynnistetään 2017.

Ilmoittelen kohtaamispaikkojen tarkemmat ajankohdat ja paikat näillä sivulla, sekä Inarin ja Utsjoen alueen Mettäterapian Facebook -sivulla. https://www.facebook.com/Meahcceterapiija-Mett%C3%A4terapia-Inarin-ja-Utsjoen-alue-1783642761864992/?fref=ts

 

Yhteystiedot:

Goaikkanas toiminnanohjaaja Inari/Utsjoki
Jonna Kilkki
jonna.kilkki(at)samisoster.fi
puh. +358 40 743 3064
Utsjoen kunta
PL 41, 99981 Utsjoki

Goaikkanas toiminnanohjaaja Inari
Tero Hakovirta
tero.hakovirta(at)samisoster.fi
puh. +358 40 156 3357
PL 71
99870 Inari