Mettäterapija Enontekiöllä

Mettäterapijaleirien sisältö on paljon rakennettu toiminnallisuuden varaan; kalastus, laavun pystytys, kämpän lämmitys yms. Toiminnallisuus luo tutut ja turvalliset puitteet keskusteluille ja uusien asioiden pohtimiselle. Luonnossa on myös helpompi vetäytyä kauemmaksi, jos toisten läheisyys alkaa ahdistaa.

Luonto toimintaympäristönä antaa päihdetyölle puitteet, jossa kaikki ovat tasavertaisia; samalla tavoin luonnon armoilla ja luonnon helliminä. Luonto kohtaamisympäristönä on salliva, vapauttava ja rauhoittava.

Leirijaksojen välillä työntekijät tapaavat asiakkaita ja pitävät yhteyttä puhelimitse ja sosiaalisen median välityksellä. Yhteydenpitoa ja tapaamisia jatketaan myös vuoden jälkeen ja näin luodaan pitkäaikainen tuki asiakkaalle.

SámiSoster ry:n Mettäterapija työntekijän työparina leirillä on Enontekiön kunnan saamenkielinen sosiaalityöntekijä Anne-Maria Näkkäläjärvi.

Ohjaus ja neuvonta Enontekiöllä

Jos sinua huolestuttaa oman tai läheisen päihteiden käyttö, niin ota vain rohkeasti yhteyttä. Pohdimme yhdessä, miten voimme olla tilanteessasi avuksi. Voit ottaa yhteyttä puhelimitse, tekstiviestillä tai sähköpostitse.
Mettäterapija-päihdetyöntekijä Piia Juuso on tavattavissa työhuoneellaan Luovatuvan tiloissa (virastotalon siivessä).

Yhteystiedot:

Mettäterapija-päihdetyöntekijä
Piia Juuso
piia.juuso@samisoster.fi
puh. +358 400 290 523
Ounastie 165, 99400 Enontekiö

Enontekiön kunnan saamenkielinen sosiaalityöntekijä
Anne-Maria Näkkäläjärvi
anne.nakkalajarvi@enontekio.fi
puh. +358 40 5326 594
Enontekiön kunta