Mettäterapija Inari – Utsjoki -alueella

 

Mettäterapijaleirit ovat sosiaalisesti kuntouttavaa suljettua pienryhmätoimintaa, Mettäterapija koostuu neljästä luonnossa pidettävästä leirijaksosta, jotka kattavat vuodenkierron. Leirit ovat päihteettömiä ja kerralla leiristellään noin 3 vuorokautta. Leiripaikat ovat pääsääntöisesti Inarin ja Utsjoen kunnan alueella olevia erämaakämppiä tai mökkejä, jotka ovat rauhaisalla paikalla.

Leireillä teemme yhdessä perushommat, eli halon hakkuun, veden kantamisen, ruuan laiton yms. Lisäksi tulistelemme, pelaamme, retkeilemme. Keskustelemme päihteistä ja pohdimme omaa elämäntilannetta, tavoitteita ja toiveita.

Leireillä on rento ja kodikas tunnelma, jokainen saa olla sellainen kuin on ja puhua tai olla puhumatta juuri sen verran kuin sillä hetkellä tuntuu hyvältä.

Leirijaksojen välillä työntekijät tapaavat asiakkaita ja pitävät yhteyttä myös puhelimitse ja sosiaalisen median välityksellä. Yhteydenpitoa ja tapaamisia jatketaan myös leirivuoden jälkeen ja luodaan näin pitkäaikainen tuki asiakkaalle.

Ohjaus ja neuvonta Inarissa ja Utsjoella:

Jos sinulla itselläsi tai läheiselläsi on haasteita päihteiden käyttöön liittyen, niin ota vain rohkeasti yhteyttä! Pohdimme yhdessä, miten voin olla tilanteessasi avuksi. Voit ottaa yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai laittamalla yksityisviestiä facebookissa Tero Hakovirta työprofiilin kautta Mettäterapian Facebook-sivulla.

Kohtaamispaikka -toiminta Inarissa ja Utsjoella:

Matalankynnyksen päihteettömät kohtaamispaikat ovat avoinna noin kerran kuukaudessa. Kohtaamispaikkaan kaikki ovat tervetulleita elämäntilanteesta riippumatta. Voit tulla yksin tai kaverin kanssa, olla koko päivän tai vain käväistä kahvistelemassa. Tulistelemme, evästelemme ja jutustelemme. Voimme myös porukalla tehdä toiveiden mukaan esimerkiksi kalastus- tai marjastusreissuja.

Utsjoella toiminta on käynnistynyt syksyllä 2016, Inarin kirkonkylällä toiminta on käynnistynyt  2018.

Ilmoittelen kohtaamispaikkojen tarkemmat ajankohtaiset tiedot facebookin työprofiilissani  Tero Hakovirta työ

Yhteystiedot:

Goaikkanas päihdetyöntekijä Inari/Utsjoki
Tero Hakovirta
tero.hakovirta(at)samisoster.fi
puh. +358 40 156 3357

käyntiosoite: Toimintatupa, Inarin kirkonkylä (Pappilantie 4)

postiosoite: PL 71, 99870 Inari