Mettäterapija Inari – Utsjoki -alueella

Mettäterapijaleirit ovat sosiaalisesti kuntouttavaa suljettua pienryhmätoimintaa. Mettäterapija koostuu neljästä luonnossa pidettävästä leirijaksosta, jotka kattavat vuodenkierron. Leirit ovat päihteettömiä ja kerralla leiristellään noin 3 vuorokautta. Leiripaikat ovat pääsääntöisesti Inarin ja Utsjoen kunnan alueella olevia erämaakämppiä tai mökkejä, jotka ovat rauhaisalla paikalla.

Leireillä teemme yhdessä perushommat, eli halon hakkuun, veden kantamisen, ruuan laiton yms. Lisäksi tulistelemme, pelaamme, retkeilemme. Keskustelemme päihteistä ja pohdimme omaa elämäntilannetta, tavoitteita ja toiveita.

Leireillä on rento ja kodikas tunnelma, jokainen saa olla sellainen kuin on ja puhua tai olla puhumatta juuri sen verran kuin sillä hetkellä tuntuu hyvältä.

Leirijaksojen välillä työntekijät tapaavat asiakkaita ja pitävät yhteyttä myös puhelimitse ja sosiaalisen median välityksellä. Yhteydenpitoa ja tapaamisia jatketaan myös leirivuoden jälkeen ja luodaan näin pitkäaikainen tuki asiakkaalle.

Ohjaus ja neuvonta Inarissa

Jos sinulla itselläsi tai läheiselläsi on haasteita päihteiden käyttöön liittyen, niin ota vain rohkeasti yhteyttä! Pohdimme yhdessä, miten voin olla tilanteessasi avuksi. Voit ottaa yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai laittamalla yksityisviestiä facebookissa Tero Hakovirta työprofiilin kautta

Päihdetyöntekijä Tero Hakovirta on myös tavattavissa työhuoneellaan Toimintatuvalla, Inarin kirkonkylällä, arkipäivisin ma-to 9-16 tai erikseen sovittuina kellonaikoina klo 16 jälkeen. Perjantaisin pääsääntöisesti Ivalossa.

Kohtaamispaikka-toiminta Inarissa

Matalankynnyksen päihteettömät kohtaamispaikat ovat avoinna noin kerran kuukaudessa. Kohtaamispaikkojen tarkemmat ajankohtaiset tiedot facebookin työprofiilissani  Tero Hakovirta työ.

Kohtaamispaikat syyskuussa

Maanantaina 9.9.2019 Inarin Juutuan Akselin laavulla klo 13-15. Samalla Äijäryhmän kokoontuminen.

Torstai 12.9.2019 Rahajärvellä kunnan laavu klo 12-14.

Kohtaamispaikkaan kaikki ovat tervetulleita elämäntilanteesta riippumatta. Voit tulla yksin tai kaverin kanssa, olla koko päivän tai vain käväistä kahvistelemassa. Tulistelemme, evästelemme ja jutustelemme. Voimme myös porukalla tehdä toiveiden mukaan esimerkiksi kalastus- tai marjastusreissuja.

Äijäryhmä

Inarissa, Toimintatuvalla maanantaisin klo 13-15 (ei viikolla 42).

Ivalossa, Päiväkeskus Valkaman tiloissa tiistaisin, klo 14-16 (ei viikolla 42).

Äijäryhmän toiminnassa on mukana 2.9. alkaen myös Jari Harju Lapin Ensi- ja turvakodilta.

Utsjoella toiminta on käynnistynyt syksyllä 2016, Inarin kirkonkylällä toiminta on käynnistynyt  2018.

Yhteystiedot:

Mettäterapija päihdetyöntekijä Inari/Utsjoki
Tero Hakovirta
tero.hakovirta(at)samisoster.fi
puh. +358 40 156 3357

käyntiosoite: Toimintatupa, Inarin kirkonkylä (Pappilantie 4)

postiosoite: PL 71, 99870 Inari