Virtuaalinen virtapiiri, osa 2

Tässä tulee toinen osa kevään 2020 virtuaalisista virtapiireistä. Kuten jo viime kerralta muistamme, voimme kaikki mielessämme toivottaa kaikki virtapiiriläiset osaltamme tervetulleiksi. Ja kaikki uudet piiriläiset, Olette sydämellisesti tervetulleita mukaan, ja toivottavasti näemme Teidät kaikki sitten kun saamme taas kokoontua samaan paikkaan.

Osa on jo varmaan ottanut kahvikupin mukaan tähän hetkeen, joten voimme heti jatkaa eteenpäin. Hetassa olemme perinteisesti arvuuttaneet ensilumen tuloa, pysyvän lumen tuloa, ja tietenkin meillä on meneillään myös lumen lähtöveikkaus. Jo monena vuonna olemme veikanneet, koska lumet lähtevät KoruLaakson katolta ja koska sen pihalla oleva lumikasa on kokonaan sulanut. Ilmoitamme sulamistilanteesta oikein veikanneelle, ja kevään viimeisessä virtuaalivirtapiirissä sekä kaikille viimeistään syksyllä, kun taas jatkamme yhteisiä kokoontumisia.

Ja sitten osa jo varmasti odottaa oikeita vastauksia viime kerran kysymyksiin. Tässäpä ne sitten tulevat:
1. Koska / minä vuonna valmistui silta Suomen Karesuvannon ja Ruotsin Karesuandon välillä? Oikea vastaus on vuonna 1980
2. Kuinka pitkä on Enontekiön lentoaseman kiitotie? 2 km
3. Kuinka korkea on Enontekiön Hetan kirkon torni? 30 m
4. Minä vuonna on perustettu Enontekiön Sanomat? 2006
5. Minä vuonna valmistui tie Hetasta Kautokeinoon? 1962
6. Minä vuonna alettiin rakentaa autotietä Palojoensuusta Kilpisjärvelle? 1939
7. Ketkä ovat toimineet Lapin läänin maaherroina? Hillilä, Hannula, Miettunen, Oinas, Pokka, tässä aikajärjestyksessä
8. Montako kaupunkia on Oulun pohjoispuolella? 4
9. Mikä oli Enontekiön väkiluku 1.12.2019? ja nythän kävi sitten niin, että en enää löytänyt väkilukua 1.1.2019 netin ihmeellisestä maailmasta, mutta Enontekiön väkiluku oli 31.1.2020 oli 1836 😊
10. Kuka on Matti Ikonen? Hän on Enontekiön kunnan henkilöstöpäällikkö

Mitä tästä opimme, kun teet kysymykset, ota itselle vastaukset samalla ylös, pääset paljon helpommalla!

Nyt voisitte miettiä muutamaa aurinkoista asiaa, joka ei mitenkään koske vallitsevaa tilannetta. Mitä asioita haluaisitte jakaa toistenne kanssa, jos olisitte samassa tilassa? Miten kevät etenee, joko on näkynyt muuttolintuja? Hyviä arvauksia siitä, koska kaikki tämä lumi on kokonaan sulanut tältä keväältä? Miten muuten voisimme piristää kanssaihmisen päivää?

Sitten uudet kysymykset 😊aivojumpaksi?
– mikä paikka on eteläisin; Tukholma, Helsinki vai Pietari?
– montako kuntaa on entisen Lapin läänin alueella?
– tiedätkö mikä on viskuna?
– Jos joku on Arkalasta kotoisin, niin mistä hän on kotoisin
– keksi ainakin 4 synonyymiä sanalle NOPEA?
– keksi ainakin 4 synonyymiä sanalle LAIHA?
– mikä paikkakunta; alussa sääilmiö, lopussa taajama
– mikä paikkakunta; eläin, joka ei elä Suomen vesissä sekä pieni, tavallisesti puuton saari?

Ja näihin saamme vastaukset sitten seuraavassa virtapiirissä.

Nyt on sitten vähän kiusattu aivonystyröitä, olisiko seuraavaksi jalkojen ja käsien vuoro? Elikkä noustaanpa kaikki nyt seisomaan, ja otetaan askel taaksepäin, sen verran, ettei törmätä tuoliin 😉.
Ja aloitetaan pieni verryttely.
-Aluksi nostetaan vuorotellen oikea käsi ja vuorotellen vasen käsi niin ylös, kun se vaan nousee. Ja lasketaan HITAASTI alas, vähän laitetaan hanttiin, eipäs pudoteta nopeasti. Ja tämä toistetaan 5 kertaa.
-Hyvä, nyt saa vähän ravistella, jos siltä tuntuu. Ja muistakaa nostaa käsia vuorotellen, ja jos et jaksa tehdä tätä seisaallaan, niin tämä onnistuu myös istuallaan.
-Seuraavaksi marssitaan paikallamme, eli nostetaan vuorotellen jalkoja 90 asteen kulmaan polvesta katsoen, tai sen verran kuin jalat turvallisesti nousevat, ja vuorotellen, ainakin seisoessa 😊. Jos istut, voit kokeilla nostaa molemmat jalat yhtä aikaa. Tätä voidaan tehdä myös 5 kertaa, ja muistakaa, että alas laskeminen taas HITAASTI.
-Seuraavaksi vielä helppo jumppa, jonka jokainen voi toteuttaa, vaikka monta kertaa päivässä. Siis tuolilta ylös, ja takaisin istumaan ilman tukea. Otetaan hyvä istuma-asento tuolissa, selkä suorassa, ja jalat maassa. Nyt noustaan hitaasti ylös, mieluusti ilman tukea. Ja kun selkä on suorassa, istutaan edelleen hitaasti alas. Ja saman tien uudelleen ylös. Tätä voi toistaa 10 – 30 kertaa vaikka pari kertaa päivässä, tämä on yksinkertainen ja tehokas liike, josta on oikeasti apua.

Joko alkaa olla lihakset vetreinä? Jos kuitenkin haluat lisää jumppaohjeita, niin niitä löytyy linkistä https://www.voitas.fi/ , ja muutama askel ulkona aurinkoisessa ja hienossa kevätsäässä, niin alkaa mielikin virkistyä aivan uudella tavalla 😊.

Tähän väliin voitaisiin ottaa muutama laulu. Miltä kuulostaisi
KAUNIS, KIRKAS AURINKO PAISTAA
1. Kaunis, kirkas aurinko paistaa, metsät, kummut kultaa. Kulje kanssain helmahan luonnon, huolet haihtuu sulta. Laula vain, laula vain! Huolet sulta haihtuu ain. Laula vain, laula vain! Huolet sulta haihtuu ain.
2. Linnut pienet oksilla laulaa, soivat soinnut rastaan. Laulan, laulan rintani riemut, vuoret kaikuu vastaan. Laulan vain, laulan vain, vuorten kaiku vastaa ain. Laulan vain, laulan vain, vuorten kaiku vastaa ain.
Sanat Immi Hellen
Älkää minulta kysykö miten laulu menee, osaako kukaan tätä?

Tässä linkki YouTuben seniorimusiikkivalikkoon, josta voi kuunnella vanhaa musiikkia:
https://www.youtube.com/playlist…

Lopuksi kiitän Teitä kaikkia, jotka osallistutte tähän virtuaaliseen hetkeen. Tarkoituksena on julkaista vielä kolmas virtuaalinen virtapiiri- blogi ennen kesälomia, ja sitten annetaan vastaukset tämänkertaisiin kysymyksiin. Ja nähtäväksi jää, joko voimme julistaa voittajan lumenlähtöveikkaukseen.
Voikaa hyvin, ja soitellaan 😊

terveisin
Leena Palojärvi

ps. päivän Raamatun sana löytyy edelleen linkistä https://evl.fi/paivansana