Virtuaalinen virtapiiri osa 3

Tervetuloa poikkeuksellisen kevään 2020 viimeiseen virtuaaliseen virtapiiriin!

Tämä on kolmas ja viimeinen osa tämän poikkeuskevään aikana toteutetuista virtuaalisista virtapiireistä, jotka on julkaistu SámiSoster ry:n ja Luovatuvan Facebook-sivuilla, ja nyt ennen lomia, kaikki kolme osaa lähetetään paperisena niille virtapiireissä käyneille, joilla ei ole mahdollisuutta lukea materiaalia netistä. Toivon mukaan, riippuen tilanteesta syksyllä, pääsemme sitten kokoontumaan vanhaan, tuttuun tapaan virtapiireihin eri kylillä 🙂

Nyt on kesä pitkällä, ja puut jo vihertävät. Helmikuussa teimme leikkimielisen lumenlähtöveikkauksen Hetassa, Luovatuvalla virtapiirissä. Veikkauksen kohteena oli vastapäisen talon katon lumenlähtö, ja saman talon pihalla oleva lumiläjä. Katon osalta voittaja menee arvontaan, koska tuomariraadin päättämä lumenlähtö oli 19.5.2020. Ko. päivälle ei kuitenkaan ollut yhtään veikkausta, joten arvonta suoritetaan syksyllä 18.5. ja 20.5. veikanneiden kesken, eli tältä osin jännitys säilyy 🙂. Lumiläjän osalta tilanne on se, että tuomarineuvoston päätöksellä lumiläjä todettiin sulaneeksi 7.6., ja yllätys, sekin menee arvontaan, koska meillä on 2 henkilöä, joilla oli oikea päivä veikattuna. Ja samojen henkilöiden kesken, jotka olivat mukana viime vuoden arvonnassa. Näin ollen syksyllä, kun kokoonnumme Hetassa, suoritetaan arvonnat.

Jo perinteeksi on virtapiireissä muodostunut erilaiset aivojumpat ja tässä nyt vastaukset viime kerran kysymyksiin:

– mikä paikka on eteläisin; Tukholma, Helsinki vai Pietari? = TUKHOLMA

– montako kuntaa on entisen Lapin läänin alueella? = 21

– tiedätkö mikä on viskuna? = LUUMU; VÄSKYNÄ; visku tulee ruotsin kielestä, viskunasoppa on luumukiisseli

– Jos joku on Arkalasta kotoisin, niin mistä hän on kotoisin? = N. 30 km OULUSTA KUUSAMOON PÄIN

– keksi ainakin 4 synonyymiä sanalle NOPEA? = JOUTUISA; VIKKELÄ; SUKKELA; NOPSA; RIVAKKA

– keksi ainakin 4 synonyymiä sanalle LAIHA? = HOIKKA; SOLAKKA; LUISEVA; SORJA; HENTO; ALIPAINOINEN; RASVATON; HONTELO

– mikä paikkakunta; alussa sääilmiö, lopussa taajama? = MYRSKYLÄ

– mikä paikkakunta; eläin, joka ei elä Suomen vesissä sekä pieni, tavallisesti puuton saari? = HAILUOTO

Siinäpä olivat kysymykset tältä keväältä 🙂, seuraavat kysymykset livenä syksyn virtapiireissä 🙂.

Tässä vaiheessa käännämme katseet aurinkoon, ja kesään, pitkän ja lumisen talven jäljiltä on lämmittävää ajatella kesän kauneutta, kaikkea vihreää, kukkivia kukkia ja linnunlaulua, uuden elämän alkua. Toivottavasti saamme tästä kesästä lämpimän, mutta ei liian lämmintä, sopiva lämpötila olisi minusta +15 ja +20 välillä. Silloin jaksaa vielä elää olla normaalisti kotosalla, eikä tarvitse huolehtia helteen mukanaan tuomista ongelmista 🙂.

Tässä linkki tasapainojumppaan :
https://www.ikainstituutti.fi/…/Tasapaino-taitavaksi-kuva.j…
ja sama jumppaohje lähtee paperisena tämän kirjeen saatteena. Liikunta on tärkeää myös poikkeusaikana, ja nyt liikkumisen mahdollisuudet lisääntyvät, kun lämpöä ja valoa riittää 🙂.

Me täällä SámiSoster ry:ssä jäämme kesälomille kesäkuun lopussa, ja palaamme takaisin töihin 3. elokuuta.

Luovatupa sulkeutuu jo 18.6., ja tämänhetkisen tiedon mukaan avaamme jälleen 10.8. Mutta lopullisesti tiedämme tilanteen vasta elokuussa, kun kesälomat on pidetty.

Voikaa hyvin, pysytään terveinä, ja ennen kaikkea, tästä selvitään ja sitten jatketaan entiseen malliin 🙂

Leena Palojärvi

ps. jossakin vaiheessa ottaisin ilomielellä vastaan Teidän palautettanne näistä minun virtuaalisista virtapiirikirjoituksistani, oliko niillä mitään vaikutusta arkeen, ja miltä tuntui osallistua virtuaalisesti virtapiiriin?