Enontekiön Goaikkanas työntekijän kevättervehdys

Tervehdys!

Olen Piia Juuso. Aloitin työt Goaikkanas-hankkeessa elokuussa viime vuonna ja tätä kirjoittaessani huomasin että ensimmäinen reilu puolivuotta SamiSosterin hanketyössä on kulunut nopeasti! Ennen SamiSosterille tuloa olin töissä Kunnan kotipalvelussa viimeiset 10 vuotta. Kun minulle avautui mahdollisuus hakeutua hanketyöhön, ajattelin että ihmisen on hyvä kokeilla välillä jotain uutta. Goaikkanas-hankkeessa mettäterapia on keskeisenä työmuotona ja se houkutti ja innosti minua luontoihmisenä hakeutumaan tähän työhön.

Asun Enontekiöllä Karesuvannossa perheeni kanssa. Perheeseeni kuuluvat aviomies ja kaksi poikaa ja minulla on myös yksi lapsenlapsi, 2,5-vuotias Malla Inka, Ahkun oma piika kuten hän itse asian ilmaisee. Tärkeä perheeni jäsen on myös koirani Čapi, joka seuraa minua joka paikkaan ja pitää huolen siitä, että ulkoilen ja liikun päivittäin.

Liikun paljon luonnossa ja lähes kaikki harrastukseni ovat luontoon liittyviä. Tykkään tehdä käsitöitä, kalastaa, marjastaa, hirvestää, pyytää riekkoja ja olla mukana poronhoitotöissä.  Minulla on luonnon keskellä myös pieni mökki, jossa vietän paljon aikaa perheeni kanssa. Luonto on minulle rentoutumisen, rauhoittumisen ja latautumisen ympäristö, josta saan voimaa, iloa ja innostusta elämään.

Toiveenani olisi päästä hyvin sisälle tähän työhön. Haluan olla asiakkaille helposti tavoitettavissa ja lähestyttävissä oleva kuuntelija ja rinnalla kulkija. Toivottavasti omalta osaltani voin työni kautta olla tukemassa kaikkia teitä, joita päihdeongelma koskettaa tavalla tai toisella. Tiedän että päihdeasioiden kanssa painiminen ei ole helppoa, mutta jaksan uskoa että aina löytyy ratkaisuja, jos vain on tahtoa ja halua.

Haluan toivottaa kaikille hyvää kevättä!

Ottakaa vain rohki yhteyttä, mikäli asiani teitä kiinnosti. Minut tavoittaa Enontekiöllä Hetassa entisen työvoimatoimiston tiloista.