Ikäihmistenkerhot kesälomalle

Tänä vuonna ikäihmisten kerhojen päättäjäisiä pidettiin Karesuvannossa keskiviikkona 27.5. Kaikki oli koulun tulipaikalla valmista, kunnes yllätys, yllätys, tietenkin alkoi satamaan vettä, vaikka säätiedotus oli luvannut poutasäätä iltapäivään saakka. Päätimme kuitenkin työntekijäporukalla, että jäämme paistamaan kodalle makkarat, koska nehän eivät maistu yhtä hyvältä uunissa lämmitettyinä. . Ikäihmiset olivat samaa mieltä ja sanoivat, että emmehän me sokerista ole.

WP_20150527_013

WP_20150527_007

 

 

 

 

 

 

Valkean äärellä oli ihana istua ja vaihtaa kuulumisia, ikäihmisiä oli kerääntynyt yhteen seitsemästä eri kylästä, yhdestä kaupungista. Makkaranpaiston jälkeen oli vuorossa Karesuvannon koulun lasten lauluesitykset. Lapset lauloivat Lapinäidin kehtolaulun, AslakValkeapään Sámi eatnan duoddariin, ja Sininen ja valkoinen.

WP_20150527_023

 

 

 

 

 

 

Kauniiden laulujen jälkeen matka jatkui Karesuvannon kappelille sateensuojaan. Kappelilla joimme kahvit ja herkuttelimme hedelmillä, pullalla ja leivillä. Pienen ruokalevon jälkeen arvuuttelin mikä suomalainen sananlasku kuvista syntyy. Muutaman ensimmäisen kuvan jälkeen kukaan ei vielä arvannut mikä sananlasku on kyseessä, mutta sitten lintukuvan jälkeen peli oli selvä. Kuu kiurusta kesään, puoli kuuta peipposesta, västäräkistä vähäsen, pääskysestä ei päivääkään.

WP_20150527_032

 

 

 

 

 

 

Muitakin tietokilpailukysymyksiä esitettiin, ja hyvin tiedettiin oikeat vastaukset. Aivojumpan jälkeen täytyy tietenkin jumpata myös keho. Saara Ketola veti ikäihmisille tuolijumpan, jossa tömisteltiin, kurkoteltiin, huidottiin ja halattiin.

WP_20150527_034

 

 

 

 

 

 

Ja koska ikäihmisten kerhoissa olemme aina hoitaneet myös sielua, niin siksi kaivettiinkin virsikirjat esille ja laulettiin muutama sesonkiin sopiva virsi, yksi niistä oli tietenkin Suvivirsi. Näin ovat siis ikäihmiset päässeet kesälaitumille, hieman ennen koululaisia.

Hauskaa kesää kaikille ja nähdään kerhojen merkeissä taas syyskuussa.
Terveisin, Leena
Enontekiöllä 3.6.2015