Luovatupa juhli 10-vuotistaivalta 25.8.2016

Luovatuvan toiminnan aloittamisesta tulee kuluvan syksyn aikana kuluneeksi 10 vuotta. Alun perin Kirkkohallituksen syrjäytymisen ehkäisemiseen tarkoitettujen määrärahojen turvin aloitetusta projektista on vuosien saatossa kehkeytynyt laajasti hyväksytty ja tunnettu matalan kynnyksen kohtaamispaikka. Toimijoiden yhteistyö on tuottanut tulosta, käyntejä on vuositasolla yli 10.000 käyntiä.
Luovatupa syksy

Päätimme tarjota Luovatuvalla 10-vuotisen taipaleen kunniaksi täytekakkukahvit, ja samalle päivälle päätettiin järjestää myös ensimmäinen syystoritapahtuma. Kun olimme lyöneet lukkoon päivämäärän, 25.8.2016, huomasimme, että kyseinen torstaipäivä aloittaa myös suuremman, koko kuntaa koskevan Väärtipäivät-tapahtuman.
Pyysimme tapahtumapäiväksi paikalle kaikkien yhteistyökumppaneiden edustajia, ja paikalla olikin koko päivän seurakunnan osa-aikainen diakoniatyötekijä Reetta Riipiranta, perusturvajohtaja Annikki Kallioniemi Enontekiön kunnasta ja SámiSoster ry:n vs. toiminnanjohtaja Ristenrauna Magga vierailivat myös Luovatuvalla päivän aikana. Tapahtuman ennakkotiedotus hoitui todella mallikkaasti, koska pääsimme mukaan Enontekiön kunnan Väärtipäivien ohjelmaan.

Itse juhlapäivänä piha alkoi täyttyä torimyyjistä, sekä sisätilat kakkukahvin metsästäjistä. Oliko syynä ilmainen täytekakkukahvitus, vai hyvin onnistunut mainonta, päivä oli kaiken kaikkiaan menestys. Manuaalisen käyntilaskennan perusteella Luovatuvalla vieraili päivän aikana yli 300 kävijää. Kahvin ja kakun menekki ylitti kaikki odotukset, lisää jouduttiin tilaamaan kesken päivän. Välillä kaikki Luovatuvan istumapaikat olivat täynnä, ja innokkaat asiakkaat jonottivat päästäkseen istumaan ja nauttimaan täytekakusta ja kahvista, sekä Luovatupa on tärkeä kohtaamispaikka, Enontekiön Sanomat 1.9.2016tietenkin Luovatuvan mukavasta tunnelmasta. Onneksi saimme vapaaehtoisten apua juhlapäivän järjestelyihin, ilman heitä emme olisi päivästä selvinneet, ja suuri kiitos heille siitä.

Kävijät olivat kiitollisia päivästä ja yleensäkin koko Luovatuvan toiminnasta, ja toivottivat yhtä mukavia tulevia vuosia. Juhlapäivän huomioi niin paikallislehti Enontekiön Sanomat kuin YLE Sámi radio, jotka molemmat olivat paikalla haastattelemassa kävijöitä. Näihin tuotoksiin olemme saaneet tutustua niin radiossa kuin lehden sivuilla.

Luovatuvan toiminnasta saatu palaute oli mukavaa kuultavaa, yli 300 kävijää ja syystorin järjestelyt piha-alueella olivat taas yksi vahvistus siihen, kuinka tärkeää matalan kynnyksen toiminnan järjestäminen ja siihen liittyvät oheistoiminnat ovat. Yhteistyö toiminnan toteuttamisessa on ensiarvoisen tärkeää, ja varmistaa hyvän lopputuloksen.

Tervetuloa jatkossakin nauttimaan Luovatuvan tunnelmasta, kyläolohuoneen antimista, ja kirpputorien tarjonnasta!

Hetassa, syksyn kolkutellessa jo ovia

Leena Palojärvi