Muistelupiiriä viikottain

Muistelupiirissä teemana oli helmikuun alussa mm. sanomalehtiviikko. Puuttumatta sen syvällisemmin viikon ajankohtaisuutisiin trumpismista siirryttiin luontevalla tavalla aikaloikalla puolen vuosisadan takaiseen uutisointiin ja painetun lehden arvoon taannoin. Lehden ilmestymistaajuus ja lehden jakelu kerran viikossa oli aikanaan riittävän hyvää palvelua. Lehden kierrätys ja uusiokäyttö oli sekin luonteva teema jatkaa aiheen laajennusta. Hetkessä huoneen täytti iloinen sanomalehden rapina ja kahina ja lopulta suhina, kun ryhmäläiset näyttivät  tottunein kädenliikkein, miten  sanomalehdestä pehmitetään hyysikkäpaperia. Lehden musteinen tuoksu yhdistettynä toiminnalliseen käsien ja olkavarsien pyörittämiseen kirvoitti jokaisessa värikkäitä ja tuulen tuivertamia muistoja talvisista ulkohuonereissuista.  Tuiskuisia muistoja jatkettiin kahvipöydän ääressä. Muisteluissa liikuttiin vakavasta hauskaan kuin mäkimaastoa hiihtäen vuoroin ylös  ja vuoroin alas. Sopivasta sanasta tai lauseesta alkoi pöydän päässä kuulua vaimeaa hyräilyä. You tubesta napattiin laulun nimi ja valittiin mieluisa esittäjä ja hetken kuluttua pöytäseurue liittyi tuttuun lauluun; nopeimmat alkoivat eka tahdista laulamaan ja viimeistään kertosäkeen aikana jokaisella olivat sanat ja sävel löytyneet. Kahvipöydän sekakuoro jatkaa laulelua, kun joku esittää toisen  mieleen putkahtavan ja teemaa sivuavan laulun.

Oheisen tuokiokuvan mukaisesti kokoonnumme viikottain Muittašanbire- Muistelupiiriin Hetassa sijaitsevassa  Aspa Riekonmarjassa. Toimin muistelupiirin juontajan ominaisuudessa.  Pienryhmä on kokoontunut viime kesäkuusta lähtien. Ryhmäläiset ovat ottaneet tuokion omakseen ja lähtevät sinne mielellään. Kahden tunnin turina-ja toimintatuokion jälkeen ryhmästä lähtee kotiin hymyileviä ja hyväntuulisia ihmisiä. Toivotellaan jokaiselle erikseen hyvät voinnit ja haetaan  yhdessä tuulikaappiin kadonnut pipo tai vantus ja talutellaan tarvittaessa kerhoystävä kotieteiseen. Tapaamisiin taas ensi keskiviikkona, kun eletään ja terveenä ollaan.

Kuva blogiin

Kuvassa tablet kone ja käynnissä you tuben kanavalta lyhytelokuva menneisyyden vuotuistöistä. Elokuvan äänettömyys tarjoaa seuraajalle mahdollisuuden kommentoida näkemäänsä ja verrata omiin kokemuksiin samasta aiheesta. Vajaan puolen tunnin filmi vei meidät molemmat aikamatkalle ja kuljetti värikkäisiin muistoihin. Matkan päätyttyä pantiin tabletin kansi kiinni kuin  albumi ja juotiin päiväkahvit ja kertailtiin muistoja, mitkä nousivat mieleen.

Sointu