Niin monessa mukana

Otsikon nimi viittaa siihen, että todellakin tässä projektityössä olen saanut olla niin monessa asiassa mukana, koska yhdistyksen tehtävä kenttä on niin laaja ja tärkeä. On ollut aivan äärimmäisen mahtavaa päästä mukaan yhdistyksen toimintaan. Projekti, jossa olen projektityöntekijänä on Boađe mielde – Tule mukaan, RAY:n Paikka auki- ohjelman rahoituksella. Paikka auki tarkoittaa sitä, että RAY on halunnut antaa nuorille alle 29- vuotialle mahdollisuuden työllistyä erilaisiin yhdistyksiin.

Raha-automaattiavustuksia voivat hakea yhdistysrekisteriin rekisteröidyt yleishyödylliset yhdistykset ja säätiöt, joiden tarkoituksena on terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistäminen. Paikka auki rahoitusta on annettu 83 eri järjestölle ja hanke on työllistänyt 130 nuorta ympäri Suomea, SámiSoster ry on pohjoisin ja ainoa saamelainen yhdistys jolle raha on myönnetty. Erilaiset yhdistykset ovat merkittävä työllistäjä Suomessa ja Paikka auki- ohjelma haluaa osoittaa nuorille, että järjestöihin kannattaa hakeutua töihin.

Raha-automaattiyhdistys on mahdollistanut Paikka auki nuorelle ensimmäistä kertaa oppisopimusmahdollisuuden. Tähän tietenkin SámiSoster ry:ssä tartuttiin ja olen nyt opiskelemassa Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa liiketalouden merkonomiksi, valmistun vuoden 2016 keväällä. Opinnoissani olen edennyt hyvää vauhtia ja olen saanut yhdistyksen erilaisissa tilaisuuksissa suorittaa opiskeluun kuuluvia näyttöjä.

WP_20140425_006
Omaishoitajien leiri Tievatuvalla huhtikuussa
WP_20140603_003
Laivaseminaari Helsinki-Tukholma kesäkuussa
altAjEU-82TFX2FUc3FYRaC4jYeVOoeIsnkrCfWg1gdlNh4
Poronhoitajien hyvinvointiviikonloopukoulutus, Levillä elokuussa

 

 

 

 

 

 

 

 

Tähän loppuun vielä muistutus, että teillä on mahdollisuus vaikuttaa SámiSoster ry:n toimintaan. Täällä internetsivuilla on ohjeet kuinka voitte hakeutua SámiSoster ry:n jäseneksi ja palautelaatikko johon voitte kirjoittaa mielessänne olevia asioita. SámiSoster ry on olemassa teitä varten, joten käyttäkää kaikkia mahdollisuuksia hyödyksenne ja vaikuttakaa.

Linkki: Jäseneksi hakeminen

Linkki: Palautelaatikko

 

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta vuotta 2015

Toivottaa

Hanna Maaren

Hetassa 5.12.2014