Opiskelujen eteneminen

hanna ja anne
Annen, Saaran ja Ristenraunan kanssa tapaamisissa Helsingissä

Kun hain tätä työpaikkaa keväällä 2014, en osannut kuvitellakaan, että keväällä 2016 valmistuisin liiketalouden merkonomiksi. Nyt on koulua jäljellä enää noin 5 kuukautta. Kaikki muut näyttötyöt olen jo suorittanut paitsi talouspalvelun, sitä olen parasta aikaa suorittamassa. Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opettajat ovat olleet erittäin joustavia ja heidän kanssaan on helppo sopia asioita oman työni aikataulun mukaisesti. Välimatka Enontekiön ja Inarin välillä ei ole ollut mikään ongelma, opettajien kanssa olen pitänyt yhteyttä Skypen välityksellä. Muutaman kerran olen käynyt opiskelun merkeissä Inarissa ja silloinkin olen päässyt majoittumaan opiskelijoiden asuntolaan Inarissa. Kaikki asiat ovat toimineet hyvin yhteen, työpaikkakoulutus, tietopuolinen koulutus oppilaitoksessa ja Lapin oppisopimuskeskuksen kanssa.

Työpaikalla minua ohjaa pääsääntöisesti Anne Näkkäläjärvi ja Inger-Anne Äärelä. SámiSoster ry:n hankkeiden projektipäälliköt ja toiminnanohjaajat ovat tutustuttaneet minut hankkeidensa maailmaan ja olenkin jokaisessa hankkeessa päässyt oppimaan uusia asioita ja tutustumaan moniin uusiin ihmisiin.

hanna ja inkku
6.2.2015 Inarissa Saamelaisten kansallispäivänä

Oppisopimuskoulutus on avannut minulle mahdollisuuden opiskella uusi ammatti. Nykyisillä työmarkkinoilla täytyy olla monialaosaaja ja tässä järjestötyössä sen asian on kyllä huomannut. Täytyy osata monia asioita ja pystyä toimimaan monenlaisten ihmisten kanssa. Se on suunnattoman suuri rikkaus ja juuri se asia joka tekee minun mielestäni järjestössä työskentelyn niin mielenkiintoiseksi. Jokainen päivä on erilainen ja jokainen päivä tuo omat haasteensa ja mahdollisuutensa, on vain sinusta itsestäsi kiinni kuinka käytät nuo haasteet ja mahdollisuudet hyväksesi, eli oppia uutta.

Loppuvuoden aikana teen itsenäisesti opettajien antamia tehtäviä ja ensivuoden alussa teen yhdessä Inger-Annen kanssa yhdistyksen tilinpäätöksen, joka on myös lopputyöni aihe.

 

hannaHyvää Joulun odotusta ja mukavaa loppuvuotta,
Hanna Maaren,
Hetassa 23.11.2015