Virkistäytymistä ja syksyn suunnittelua

SámiSoster ry:n työntekijät pääsivät virkistäytymään ja suunnittelemaan syksyn asioita Ketomellaan. Päiväretken teimme Hietajärvelle luonnon helmaan, jossa ne parhaimmat ideat tunnetusti tulevat.

Blogi 4.9.2015
Matkalla Hietajärveen, eväät ja hyvä seura mukana

 

Hietajärvellä eväiden syönnin lomassa keskustelimme kesän ajan tapahtumista ja siitä mitä kaikkea loppuvuosi tuokaan tullessaan. Paljon onkin tiedossa erilaisia tapahtumia ja toimistotöitä syksyllä. Kuukkelit kiinnostuivat meidän eväistä siinä määrin, että ne uskalsivat jo tulla ihan kädestä syömään. Ne myöskin istuivat ja mielenkiinnolla katselivat mitä me oikein teimme.

Hietajärvellä suunnittelimme ja mietimme Varangin Vuonnamarkkinoita ja ”Työt takana”- lomaa Ylläksellä. Nämä tapahtumat ovat jo menneet nyt kun blogia kirjoitan. Näistä tapahtumista saatte lukea omat blogit tulevien viikkojen aikana.

Myöskin mietimme Muittohallat- projektin suurta tapahtumaa Utsjoella 8.10. Muittohallat- projekti nimittäin järjestää Utsjoella Valtakunnallisen vanhustenviikon juhla-seminaarin 8.10.2015, jonne kaikki asiasta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita. Lisätietoja seminaarista löytyy täältä meidän nettisivuilta ajankohtaista osasta.

Buorre boahtteáigi- projektissa on paljon tapahtumia joihin saamelaisporonhoitajien kannattaa tänä syksyä osallistua. Ensimmäisenä on hyvinvointiviikonloppu Levillä 18.-20.9.2015. Hyvinvointiviikonloppu on liikuntapainoitteinen, jossa annetaan vinkkejä oman liikuntaharrastuksen aloittamiseen ja sen ylläpitoon. Oman terveyden edistäminen ja monipuolinen ruokailu ovat myös pääteemoina viikonlopun aikana. Kaikki ovat tervetulleita projektin järjestämille hyvinvointipäiville Inariin Lassinkotaan ja Enontekiölle 1.10 Saamelaisalueen koulutuskeskuksen toimitilaan. Hyvinvointipäivien aiheina ovat porotalouden talous- ja tukiasiat. Puhujina ovat Päivi Kainulainen Paliskuntain yhdistyksestä ja Anne-Maria Näkkäläjärvi Enontekiön kunnasta

4.9.2015Blogi
Kuukkelit ihmettelivät mitä me oikein teemme ja että saisivatko hekin jotain ruokaa

 

Birgen ruovttus- toiminta aloittaa ikäihmisten kerhot viikolla 37. Ryhmien aikataulut ja kokoontumispaikat löytyy Birgen ruovttus- sivulta.

Niin, että esimerkiksi tämmöistä on luvassa nyt heti syksyllä. Näistä asioista keskustellessa ja ideoidessa se päivä sitten Hietajärvellä kuluikin nopeaa. Eväätkin tuli syötyä ja matka jatkuu takaisin Ketomellaan.

Iltaohjelmaksi Saara Ketola oli hommannut meille maalausta. Saara kekseliäänä ihmisenä on keksinyt maalata jumppakepit saamenlipun väreillä

 

Siinä oli nyt sitten tämän alkusyksyn ensimmäiset kuulumiset. Tulkaa moikkaamaan meitä Hettaan Väärtipäiville 12.9, meillä on silloin siellä esittelypöytä.

Syksyä odotellessa, Hanna Maaren

kuva 4.9.2015
Syksyn suunnittelua
kuva492015
Ajatuksia kahvin äärellä
492015kuva
Jumppakeppien maalausta