Ylläksellä vietettiin Työt takana- lomaa

SámiSoster ry:n ja Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry:n kanssa toteutettu ”Työt takana”- loma Ylläksellä 24.-29.8.2015. Loma oli tarkoitettu saamelaisille eläkeläisille ja heitä mukana oli 24 ihmistä ympäri Saamenmaata. Mukana SámiSoster ry:ltä oli saamenkielinen ohjaaja Saara Ketola, Inger-Anne Äärelä ja Hanna Maaren Stoor.

Päiväretki Pakasaivoon
Luonnossa liikkuminen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viikko alkoi hotelliin ja muihin lomalaisiin tutustumalla. Meillä oli hotellilla oma kabinetti käytettävissä, ja siellä illalla aina kahvistelimme, tutustuimme ja tarinoimme yhdessä. . Mukana oli erinomaisia tarinankertojia ja paljon saimme viikon aikana nauraa.

Mölkky-peli Aurinkotuvalla
Saamenlipun väreillä maalatut jumppakepit
Ylläksen maisemissa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lomalaisilla oli viikonaikana paljon ohjelmaa, ohjelmat olimme suunnitelleet niin, että ne tukisivat ikäihmisten kotona jaksamista ja kannustaisivat oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen. He tutustuivat erilaisiin liikuntamuotoihin ja toivottavasti saivat kipinän liikuntaharrastuksen aloittamiseen.

Olihan meillä toki muutakin ohjelmaa kuin pelkkä liikkuminen, paistoimme lättyjä, pelasimme mölkky-peliä ja tutustuminen Ylläksen alueen nähtävyyksiin. Kävimme Palasaivossa, Luontokeskus Kellokkaassa ja Yllästunturin huipulla Gondoli-hissillä.

 

SámiSoster ry: ohjaajat tunnistat nyt helposti uusista työliiveistä

 

 

 

Terveisin,

Saara Ketola, Enontekiöllä 18.9.2015