Mitä Inarin Goaikkanas -hankkeen syksyyn kuuluu ja mitä on suunnitteilla

Talvi jo kolkuttelee, joten on aika hieman katsella mitä Inarin Goaikkanas -hankkeen syksyyn kuuluu ja mitä on suunnitteilla.

Syksy on ollut kovin kiireistä aikaa, oikeastaan vasta nyt ehdin istahtaa rauhassa toimistolle. Hanketyöhön kuuluu asiakastyön lisäksi paljon mm. suunnittelu- ja kirjoittamistyötä. Syyskuussa tehdään tulevan vuoden rahoitushakemukset Ray:lle ja helmikuussa raportoidaan menneestä vuodesta. Raportointi ja hakemukset työllistävät paljon, mutta minusta ne ovat myös mahdollisuus kehittää omaa toimintaa. Hanketyössä, tai missä tahansa työssä, on hyvä säännöllisin väliajoin pysähtyä pohtimaan mennyttä ja sitä kautta tulevaa. Mikä on sujunut hyvin ja mikä on jäänyt vain onnistuneeksi kokeiluksi? Onko tarvetta kehittää toimintaa vai jatketaanko hyväksi havaitun mallin mukaan?

goaikkanas-blogikuvaMinulle tämä aika huhtikuun jälkeen on ollut paljon myös tutustumista uuteen ja hakemuksen teon äärelle pysähtyminen oli tärkeä osa kokonaisuuden hahmottamista, ja itseni juurruttamista toimintaan. Goaikkanas -toimintana on sen kaltaista, että se rakentuu tekijänsä ja alueensa näköiseksi, joten työntekijän vaihtuminen on aina asiakkaille, toiminnalle ja uudelle työntekijälle iso haaste, mutta myös mahdollisuus. Oman haasteensa minun alkuuni on tuonut ajokortittomuuteni, kiitän kaikkia kärsivällisyydestä ja kohta kiidän sinisellä menopelilläni pitkin Inaria ja Utsjokea!

Syyskuun Goaikkanas -hankkeessa oli työharjoittelussa sosionomi (AMK) -opiskelija Tessa Jussila, kiitokset Tessalle! Minä sain paljon uusia ideoita ja ajatuksia harjoittelun aikana, kun työtä tekee yksin jää usein liian vähälle ajatusten peilaaminen työkaverin kanssa.

Muuttokin mahtuu syksyyn, sillä sain oman toimiston asuntola Jeerasta. Postini kuitenkin kulkee edelleen Sajokseen entiseen osoitteeseen, PL 71, 99870 Inari.

Inarin alueella mettäterapialeirit jatkuvat ennallaan, kuten myös hyvä yhteistyö Inarin kunnan kanssa. Muun toiminnan osalta ensi vuodelle on suunnitteilla uusia tuulia, mutta niistä lisää myöhemmin!

Utsjoella toiminta on käynnistetty syyskuussa ja lokakuussa tulemme taas! 24.10. aloitamme kohtaamispaikka -toiminnan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että noin kerran kuukaudessa Onnelan törmän kammissa tulistellaan, kahvistellaan ja jutustellaan, ehkäpä keitellään soppaakin. Kohtaamispaikka on kaikille avoin, ja sinne voi tulla piipahtamaan kahville tai olemaan pidemmän aikaa, sinne voi tulla yksin tai kaverin kanssa.

Lopuksi haluan vielä kannustaa sinua olemaan rohkeasti yhteydessä, mikäli sinua askarruttaa oma tai läheisesi päihteiden käyttö. Yksin solmut tuppaavat syventyä, mutta yhdessä voimme alkaa avaamaan niitä.

gooaikkanas-logoNäkemisiin ja kuulemisiin!

Jonna Kilkki
puh. 040 743 3064
jonna.kilkki@samisoster.fi