Mettäterapija Inari – Utsjoki alueella

SámiSosterin Mettäterapija järjestää päihteidenkäyttäjille ja heidän läheisilleen toimintaa Saamelaisalueella.

Mettäterapijaleirit

Mettäterapijaleirit ovat sosiaalisesti kuntouttavaa suljettua pienryhmätoimintaa. Mettäterapija koostuu neljästä luonnossa pidettävästä leirijaksosta, jotka kattavat vuodenkierron. Leirit ovat päihteettömiä ja kerralla leiristellään noin 3 vuorokautta. Leiripaikat ovat pääsääntöisesti Inarin ja Utsjoen kunnan alueella olevia erämaakämppiä tai mökkejä, jotka ovat rauhaisalla paikalla.

Leireillä teemme yhdessä perushommat, eli halon hakkuun, veden kantamisen, ruuan laiton yms. Lisäksi tulistelemme, pelaamme, retkeilemme. Keskustelemme päihteistä ja pohdimme omaa elämäntilannetta, tavoitteita ja toiveita.

Leireillä on rento ja kodikas tunnelma, jokainen saa olla sellainen kuin on ja puhua tai olla puhumatta juuri sen verran kuin sillä hetkellä tuntuu hyvältä.

Leirijaksojen välillä työntekijät tapaavat asiakkaita ja pitävät yhteyttä myös puhelimitse ja sosiaalisen median välityksellä. Yhteydenpitoa ja tapaamisia jatketaan myös leirivuoden jälkeen ja luodaan näin pitkäaikainen tuki asiakkaalle.

Päihteidenkäyttäjille tarkoitettuja Mettäterapija-leirejä järjestetään neljästi vuodessa.


Ohjaus ja neuvonta Inarissa

Jos sinulla itselläsi tai läheiselläsi on haasteita päihteiden käyttöön liittyen, niin ota vain rohkeasti yhteyttä! Pohdimme yhdessä, miten voin olla tilanteessasi avuksi. Voit ottaa yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai laittamalla yksityisviestiä facebookissa Mettäterapija SámiSoster rs.

Päihdetyöntekijät ovat myös tavattavissa työhuoneellaan Toimintatuvalla, Inarin kirkonkylällä, arkipäivisin ma-to 9-16 tai erikseen sovittuina kellonaikoina klo 16 jälkeen. Perjantaisin pääsääntöisesti Ivalossa.


Kohtaamispaikkatoiminta Inarissa ja Utsjoella

Matalankynnyksen päihteettömät kohtaamispaikkoja järjestetään kerran kuukaudessa Inarin, Ivalon, Saariselän, Nellimin, Sevettijärven, Kaamasen sekä Enontekiön laavuilla. Tarkemmat ajankohdat ja paikat löytyvät Mettäterapija SámiSoster ry -facebook profiilista.

Avoin ryhmätoiminta Toimintatuvalla

Viikoittain Toimintatuvalla (Inarin kirkonkylän vanha pappila) on kaikille avoin Porinatupa maanantaisin klo 15–17
sekä uusi ryhmä päihteiden käyttäjien läheisille PäKäLä klo 17–18.

Kohtaamispaikkaan kaikki ovat tervetulleita elämäntilanteesta riippumatta. Voit tulla yksin tai kaverin kanssa, olla koko päivän tai vain käväistä kahvistelemassa. Tulistelemme, evästelemme ja jutustelemme. Voimme myös porukalla tehdä toiveiden mukaan esimerkiksi kalastus- tai marjastusreissuja.


Mettäterapija-toiminta on käynnistynyt Utsjoella syksyllä 2016, Inarin kirkonkylällä toiminta on käynnistynyt  2018.


Yhteystiedot

Mettäterapija-päihdetyöntekijät Inari/Utsjoki
Tero Hakovirta
tero.hakovirta(a)samisoster.fi
puh. +358 40 156 3357

Irina Hakovirta
irina.hakovirta(a)samisoster.fi
puh. +358 40 568 8593

käyntiosoite: Toimintatupa, Inarin kirkonkylä (Pappilantie 4)

postiosoite: PL 71, 99870 Inari